Υλικά
4 φλιτζάνια πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ρόκα, σπανάκι baby, σαλάτα φριζέ, λόλα ρόσα)
1/2 φλιτζάνι Ξηρά Σύκα Dioterra κομμένα σε φέτες
¼ φλιτζανιού καρυδόψιχα ή φουντούκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
Για το dressing:
6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Dioterra
1½ κ.σ.ξίδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μέλι ανθέων Dioterra
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ μουστάρδα Ντιζόν
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αφήνουμε τα κομμένα ξηρά σύκα να μουλιάσουν για περίπου 30 λεπτά στο χυμό πορτοκαλιού.
Στο μεταξύ κόβουμε με το χέρι τα φυλλώδη λαχανικά και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Προσθέτουμε τα ψιλικομμένα κρεμμυδάκια.
Στραγγίζουμε τα σύκα και τα συμπληρώνουμε στο μείγμα (κρατάμε το χυμό για τη βινεγκρετ) Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει ή σε ένα μπολ με σύρμα χτυπάμε το χυμό πορτοκαλιού με όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε.
Κατά το σερβίρισμα, θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί και το προσθέτουμε σαν γαρνίρισμα.
Καλή όρεξη!