ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

100% φυσικά χωρίς θειώδη, χημικά πρόσθετα και συντηρητικά. Αποτελούν μια απολαυστική και θρεπτική προσθήκη στη διατροφή, μια πολύ υγιεινή επιλογή σνακ, ενώ μας δίνουν τη δυνατότητα να καταναλώνουμε τα αγαπημένα μας φρούτα όλο το χρόνο.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα αντίστοιχα νωπά και σε αντίθεση με τα εποχιακά μπορούν να καταναλωθούν σε όλη τη διάρκεια του έτους.  Είναι λιγότερο ευπαθή και πιο πρακτικά στη μεταφορά τους. Έχουν θρεπτικά πλεονεκτήματα,  περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, κυρίως επειδή στα αποξηραμένα έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού που περιέχουν και έχει παραμείνει ένα μικρότερο αλλά συμπυκνωμένο και πολύ υψηλής ενεργειακής πυκνότητας τρόφιμο. Σχετική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων συσχετίστηκε με καλύτερη ποιότητα διατροφής, υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών, καλίου και πολυακόρεστων λιπαρών.

Η εμφάνιση ενός λευκού στρώματος μικροσκοπικών κρυστάλλων στην επιφάνεια των αποξηραμένων φρούτων, ιδιαίτερα των ξηρών σύκων, είναι μια φυσιολογική διαδικασία κατά την οποία τα φυσικά σάκχαρα που περιέχονται σε αυτά έρχονται στην επιφάνεια και κρυσταλλώνουν. Αυτά τα φυσικά σάκχαρα είναι βρώσιμα, αποτελούν φυσικό μέρος του καρπού, δεν μεταβάλλουν τη θρεπτική και βιολογική τους αξία και τους προσδίδουν ιδιαίτερη γλυκύτητα. Ο καλύτερος τρόπος για να επιβραδύνουμε τη διαδικασία κρυστάλλωσης είναι η συντήρησή των αποξηραμένων φρούτων στο ψυγείο.

Τα φυσικά σάκχαρα των αποξηραμένων φρούτων μπορούν εύκολα να εξαλειφθούν, εάν είναι επιθυμητό. Αρκεί η σύντομη εμβάπτισή τους σε ζεστό νερό (60-70 oC) για 15 δευτερόλεπτα, προκειμένου να διαλυθούν οι κρύσταλλοι.  Τα αφήνετε να στεγνώσουν και θα είναι πάλι φρέσκα και ζωντανά για να τα προσφέρετε!

  • ως σνακ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
  • με γιαούρτι, μέλι και καρύδια
  • στη ζαχαροπλαστική σε κέικ και muffins
  • στη βρώμη ή τα δημητριακά
  • με τυριά και προσούτο
  • σε πράσινες σαλάτες
  • σε κυρίως γεύματα ως γέμιση ή γαρνιτούρα 
  • σε επιδόρπια ή φρουτοσαλάτες
  • με το ποτό
Μετάβαση στο περιεχόμενο