ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΦΥΣΙΚΟ ΑΘΕΡΜΟ ΜΕΛΙ

Υψηλής ποιότητας μέλι, 100% φυσικό, άθερμο και αφιλτράριστο, χωρίς συντηρητικά και προσμείξεις με άλλα είδη μελιού, διατηρώντας όλα τα διατροφικά του οφέλη, ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Στην πιο αγνή του μορφή, χωρίς καμία επεξεργασία, ακριβώς όπως το παράγουν οι μέλισσες. Συλλέγεται από περιοχή ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000, μακριά από οργανωμένες και εντατικές καλλιέργειες, σε έναν τόπο αμόλυντο και πλούσιο σε βιοποικιλότητα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Άθερμο θεωρείται το φυσικό, αγνό και ακατέργαστο μέλι που εξάγεται από την κηρήθρα χωρίς καμία επεξεργασία και προσφέρεται στον καταναλωτή έτσι ακριβώς όπως παράγεται από τη μέλισσα. To φυσικό άθερμο μέλι είναι απαστερίωτο, αφιλτράριστο, χωρίς συντηρητικά και προσμίξεις με άλλα είδη μελιού, διατηρώντας όλα τα διατροφικά του οφέλη, ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Αντιθέτως το μέλι που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία υποβαθμίζεται καθώς καταστρέφονται τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του.
Το φυσικό άθερμο μέλι διατηρεί την πολύτιμη θρεπτική του αξία, την αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή του δράση, τα ένζυμα και τα μέταλλα που ενεργοποιούν τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία στον ανθρώπινο οργανισμό, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με την εκδήλωση πολλών ασθενειών. Το φυσικό άθερμο μέλι είναι μια αλκαλική τροφή που εξουδετερώνει τα οξέα στο πεπτικό σύστημα και περιέχει αμυλάση, ένα ένζυμο που βρίσκεται στη γύρη και βοηθά στη διάσπαση του αμύλου. Η αξία του είναι αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα: από τον Όμηρο ως τον Ιπποκράτη και από τον Πυθαγόρα ως τον Αριστοτέλη το μέλι αναφέρεται ως υψηλής διατροφικής αξίας προϊόν και φαρμακευτικό ελιξίριο. Έχουν ανιχνευτεί σε αυτό 182 στοιχεία, κυρίως υδατάνθρακες, ένζυμα, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα που αποτελούν πηγή ενέργειας και ζωντάνιας με αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση που συνεισφέρουν σημαντικά στην προάσπιση της υγείας.

Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική διεργασία του φυσικού άθερμου μελιoύ και δεν αλλοιώνει τη θρεπτική και βιολογική του αξία. Ο χρόνος κρυστάλλωσης του μελιού ποικίλλει, ανάλογα με τη βοτανική του προέλευση
Για να το ρευστοποιήσετε:

  • τοποθετήστε το βάζο σε ένα βαθύ μπολ με ζεστό νερό (max. 40 °C)
  • αναδεύετε κατά διαστήματα και προσθέτετε σταδιακά νερό ώστε να παραμείνει σταθερή η θερμοκρασία του νερού
  • επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να επανέλθει το μέλι στην αρχική του κατάσταση
  • σε ψωμί ή φρυγανιά
  • με γιαούρτι και καρύδια
  • με βρώμη ή δημητριακά
  • με τυρί
  • σε ντρέσινγκ για σαλάτες
  • στο ψητό κρέας ως κρούστα
  • σε σάλτσες που συνοδεύουν το κρέας
  • σε επιδόρπια ή φρουτοσαλάτες
  • ως υποκατάστατο της ζάχαρης
  • σαν σνακ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας
  • στη ζαχαροπλαστική
Μετάβαση στο περιεχόμενο