Υλικά
1 φινόκιο
4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Dioterra
4 κ.σ. βούτυρο
2 κρεμμύδια
120 γρ. Πράσινες ελιές Dioterra χωρίς κουκούτσι τεμαχισμένες
100 γρ. χοιρινή πανσέτα σε πολύ λεπτές φέτες
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ. σάλτσα πέστο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη βάση της πίτσας ή προμηθευόμαστε μια έτοιμη από το εμπόριο. Κόβουμε το φινόκιο και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σε ξεχωριστά μπολ.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 2 κουταλιές ελαιόλαδο και δύο κουταλιές βούτυρο. Σοτάρουμε το φινόκιο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί, το αλτοπιπερώνουμε και όταν είναι έτοιμο το τοποθετούμε σε μπολ. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
Απλώνουμε στη βάση της πίτσας τη σάλτσα ντομάτας ισομερώς και προσθέτουμε την πανσέτα, το σοταρισμένο φινόκιο, τα κρεμμύδια και τις πράσινες ελιές τεμαχισμένες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 16-18 λεπτά. Αφού ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε 3 κουταλιές σάλτσα πέστο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.