
Υλικά
4 μερίδες κουνέλι
160 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Dioterra
20 ελιές Καλαμών Dioterra
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. λευκό κρασί
400 γρ. ντοματάκια
80 γρ. νερό
1 κ.σ. θυμάρι
Κλωνάρι δενδρολίβανου
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 60 γρ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε πιατέλα, καθαρίζουμε το τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το οποίο τσιγαρίζουμε ελαφρά, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να χάσει την υγρασία του.
Επαναφέρουμε το κουνέλι στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφτεί από την σάλτσα. Γαρνίρουμε με κλωνάρι δενδρολίβανου