DIOTERRA RECIPES

Rabbit with wine and Kalamata olives

A first-class dish for the Sunday table

Ingredients

4 μερίδες κουνέλι
160 g εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Dioterra
20 ελιές Καλαμών Dioterra
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
200 g λευκό κρασί
400 g ντοματάκια
80 g νερό
1 κ.σ. θυμάρι
Κλωνάρι δενδρολίβανου
Αλάτι, πιπέρι

Instructions

Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 60 γρ. ελαιόλαδο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε πιατέλα, καθαρίζουμε το τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το οποίο τσιγαρίζουμε ελαφρά, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να χάσει την υγρασία του.

Επαναφέρουμε το κουνέλι στο τηγάνι, προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και το θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφτεί από την σάλτσα. Γαρνίρουμε με κλωνάρι δενδρολίβανου

share this recipe:

Skip to content