
Ingredients
500 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 g ζάχαρη ψιλή λευκή
1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 g αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και σπασμένα
200 g Ξηρά σύκα Dioterra ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. κανέλα
Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
4 αυγά
2 κ.σ ρούμι, κονιάκ ή λικέρ
Instructions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C. Στρώνoυμε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά και το ποτό της επιλογής μας. Χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και με βρεγμένα χέρια φτιάχνουμε 4 κυλίνδρους των 20 εκ. Ακουμπάμε 2 κυλίνδρους σε κάθε ταψί αφήνοντας κενό ανάμεσά τους και πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω να πλατύνουν.
Ψήνουμε για 30′, ξεφουρνίζουμε και μόλις κρυώσουν ελαφρά τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. με ίσο μαχαίρι.
Τα ακουμπάμε πάλι στη λαδόκολλα ξαπλωτά και τα ψήνουμε για άλλα 6′.
Τα μπισκότα μπορεί να φαίνονται μαλακά, αλλά όσο κρυώνουν θα γίνονται πιο τραγανά.