ΣΥΝΤΑΓΕΣ DIOTERRA

Cantucci με ξηρά σύκα και αμύγδαλα

Διπλοφουρνιστά, τραγανά, με διάθεση να σας ξελογιάσουν
Cantucci με ξηρά σύκα και αμύγδαλα

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη ψιλή λευκή
1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και σπασμένα
200 γρ. Ξηρά σύκα Dioterra ψιλοκομμένα
1/2 κ.γ. κανέλα
Ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι
4 αυγά
2 κ.σ ρούμι, κονιάκ ή λικέρ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180°C. Στρώνoυμε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά και το ποτό της επιλογής μας. Χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αρκετά σφιχτή ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και με βρεγμένα χέρια φτιάχνουμε 4 κυλίνδρους των 20 εκ. Ακουμπάμε 2 κυλίνδρους σε κάθε ταψί αφήνοντας κενό ανάμεσά τους και πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω να πλατύνουν.

Ψήνουμε για 30′, ξεφουρνίζουμε και μόλις κρυώσουν ελαφρά τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκ. με ίσο μαχαίρι.

Τα ακουμπάμε πάλι στη λαδόκολλα ξαπλωτά και τα ψήνουμε για άλλα 6′.

Τα μπισκότα μπορεί να φαίνονται μαλακά, αλλά όσο κρυώνουν θα γίνονται πιο τραγανά. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο