Ingredients
1 μέτριο αχλάδι, κομμένο σε φέτες
3 μικρά βρασμένα και αποφλοιωμένα παντζάρια
1 συσκευασία Κηρήθρα με Μέλι Dioterra 300g
1 κ.σ. ροκφόρ ή blue cheese
1/4 φλιτζάνι σέλερι κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. φουντούκια ψιλοκομμένα
3 φύλλα βασιλικού
Για το dressing
3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
1/4 φλ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Dioterra
1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
αλάτι και πιπέρι
Instructions
Αναμιγνύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο ενώ ανακατεύουμε με σύρμα. Όταν ομογενοποιηθεί το dressing το τοποθετούμε στην άκρη. Κόβουμε στη μέση τα αχλάδια, αφαιρούμε τον πυρήνα τους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τα βρασμένα πατζάρια σε τέταρτα.
Για να συνθέσουμε τη σαλάτα, τοποθετούμε στη βάση του πιάτου λίγες κουταλιές από dressing και στη συνέχεια προσθέτουμε τα πατζάρια, αχλάδια, σέλινο και φουντούκια. Κόβουμε την κηρήθρα σε μικρούς κύβους περίπου 2 εκ. και την προσθέτουμε στο πιάτο. Θρυμματίζουμε το μπλε τυρί στη σαλάτα και γαρνίρουμε με λίγο βασιλικό.