ΣΥΝΤΑΓΕΣ DIOTERRA

Τρουφάκια σοκολάτας με μέλι και ταχίνι

Πανεύκολη συνταγή για υγιεινά τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

Υλικά

125 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. Θυμαρίσιο Μέλι Dioterra
125 γρ. ταχίνι
50 γρ. λικέρ

Για την επικάλυψη:

4-5 τριμμένα μπισκότα
2 κ.σ. ινδοκάρυδο
2-3 κ.σ. τριμμένους ξηρούς  καρπούς της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια  και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.  Αφού λιώσει, αποσύρουμε και προσθέτουμε το ταχίνι, το λικέρ, το Θυμαρίσιο Μέλι Dioterra  και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σκεπάζουμε το δοχείο με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να σφίξει. 

Eτοιμάζουμε τις επικαλύψεις σε ξεχωριστά πιάτα. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια, τα κυλάμε στην επικάλυψη που μας αρέσει μέχρι να καλυφθούν καλά και τα τοποθετούμε σε χάρτινες θήκες για τρουφάκια.

Διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο και απολαμβάνουμε όποια ώρα θελήσουμε μια γλυκιά μπουκιά που θα μας γεμίσει ενέργεια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο