DIOTERRA RECIPES

Spaghetti with green olives and spinach

Incredibly quick recipe for spaghetti with the most perfect feta sauce

Ingredients

500 g σπαγγέτι
500 g σπανάκι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20 πράσινες ελιές Dioterra χωρίς κουκούτσι
¾ φλυτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Dioterra
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
200 g φέτα θρυμματισμένη
1 χούφτα κουκουνάρι καβουρδισμένο
Αλάτι, πιπέρι

Instructions

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τη φέτα μαζί με ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε 1′-2′ να λιώσει, προσθέτουμε τις ελιές, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν ωραία με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

share this recipe:

Skip to content