Ingredients
1 κοτόπουλο μέτριο, σε μερίδες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
20-30 ελιές πράσινες Dioterra χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Dioterra
10 ντοματάκια
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Instructions
Πλένετε και σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ίδιο λάδι και, όταν μαραθούν, προσθέτετε το κοτόπουλο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε και σοτάρετε άλλα 2’ και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτετε νερό για να σκεπαστεί το κοτόπουλο.
Αφήνετε να σιγοβράσει για 45΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα του. Τα τελευταία 5’ προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τις πράσινες ελιές, τη ρίγανη και τα μισοκομμένα ντοματάκια. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με μαϊντανό.