DIOTERRA RECIPES

Sea bass fillet with Kalamata olives

A savory, delicious and light meal!

Ingredients

2 λαβράκια φιλεταρισμένα
150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Dioterra
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
15 ελιές Καλαμών Dioterra, ψιλοκομμένες
400 g ντοματάκια
250 ml λευκό ξηρό κρασί
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Instructions

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, ίσα να καλύψει τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ελιές, τα μυρωδικά και το κρασί και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Απλώνουμε τα φιλέτα ψαριού πάνω στα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

share this recipe:

Skip to content