ΣΥΝΤΑΓΕΣ DIOTERRA

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Εύκολη συνταγή για τον αυθεντικό παραδοσιακό χαλβά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού Σιμιγδάλι Χονδρό
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Dioterra
200 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
200 γρ. σταφίδες Dioterra (σουλτανίνα ή Boστίτσα)
2 κ.σ.κανέλα σκόνη

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι Μέλι Dioterra
4 φλιτζάνια νερό
2 ξύλα κανέλας
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
5  γαρύφαλλα 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη .

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το καβούρδισμα σε χαμηλή φωτιά για 20’ -30’

Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες.

Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε από το σιρόπι τις φλούδες των εσπεριδοειδών τα γαρύφαλλα και τα ξύλα κανέλας. Αδειάζουμε το σιρόπι αργά αργά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, προσέχοντας να μην καούμε γιατί το μείγμα θα κοχλάζει έντονα). Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αδειάζουμε σε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα του κέικ, ή σε ατομικά φορμάκια, καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε τον χαλβά, πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο