Ingredients
10 g ζελατίνη
700 g κρέμα γάλακτος
180 g γιαούρτι 10% λιπαρά
70 g ζάχαρη
Ξύσμα απο ένα λεμόνι
5 g φρέσκο τζίντζερ
300 g Κηρήθρα με μέλι Dioterra
6-7 κ.σ. άθερμο Μέλι Dioterra
100 g θρυμματισμένο αμύγδαλο
Instructions
Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε, χωρίς να βράσει, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, αφού πριν τα έχουμε στραγγίξει από το νερό. Ανακατεύουμε το μείγμα της κρέμας με σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για 30΄ να τραβήξει το άρωμα του λεμονιού και του τζίντζερ. Αδειάζουμε την κρέμα σε άλλο δοχείο περνώντας την από σουρωτήρι.
Χύνουμε από μια κουταλιά της σούπας άθερμο Μέλι Dioterra σε 6-7 ποτήρια του ουίσκι, αδειάζουμε την panna cotta και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Όταν κρυώσει καλά, μπορούμε να την σερβίρουμε γαρνίροντας με ένα μικρό κομμάτι κηρήθρας και αμύγδαλο θρυμματισμένο.